perjantai 10. tammikuuta 2020

10 rivin revikka: Shards of Infinity

Äärettömyyden kone on tuhoutunut, ja nyt sitä yritetään rakentaa uudelleen. Tässä pakanrakennuspelissä pelaajat kilpailevat siitä, kuka selviytyy pisimpään. Shards of Infinity ei tarjoa paljoa uutta omaan genreensä, vaan toistaa samaa tuttua ja hyväksi havaittua sapluunaa. Pelistä tulee vahvasti mieleen Star Realms. Eroja kuitenkin on. Pelissä on sisäänrakennettu kello: kun joku pelaaja on kerännyt tarpeeksi masteryä, voi hän täräyttää Infinity Shardilla kallellaan olevan kasin () verran vahinkoa, mikä päättää pelin. Mastery onkin pelin mielenkiintoisin yksityiskohta, sillä useat kortit paranevat kerätyn mastery-määrän mukaan. Toinen mielenkiintoinen yksityiskohta on, että jotkut kortit voi pelata suoraan ostettaessa lisäämättä niitä pakkaan. Teema tuntuu päälle liimatulta, joten sekään ei nosta Shards of Infinityä muiden pakanrakennuspelien yläpuolelle. Hannun reittaus [7/10].

2 kommenttia:

  1. Missä tällaisessa pienessä pakanrakennuspelissä on muuta kuin päälleliimattu teema? Undaunted: Normandyssä on, mutta se ei ole vartin filleri niinkuin tämä. Star Realms ja Hero Realms ainakin ovat vielä geneerisempiä kuin Shards.

    Mutta joo, ei tässä teema kyllä mitään nosta mihinkään, mutta pelimekaanisesti tämä on minusta kyllä pykälän-pari Realmsien yläpuolella, kiitos toisaalta Masteryn, toisaalta korttien vähäeleisyyden.

    VastaaPoista
  2. Ostin pelin aika pian ilmestymisen jälkeen, mutta ei oikein lähtenyt lentoon. Nyt palasin sen pariin ja tajusin jotain uutta. Ei se olekaan sellainen Star Realmsin tapainen tuurilotto, vaan olin pelannut Shardsia aivan väärin. Ehkä Hannu ja Mikko olitte tämän tajunneet heti, mutta mulla kesti: pakkaa ei pidä kasvattaa juurikaan, vaan pitää jossain alle 20 kortissa ja muodostaa mahdollisimman tehokas moottori Masteryn tai Damagen tuottamiseen. Sitä kautta jokaisesta päätöksestä tulee merkittävämpi ja varsinkin Mercenaryjen käytön merkitys "vuokratyövoimana" kasvaa. Ennakoin että tästä tulee yksi vuoden 2020 pelatuimmista itselläni.

    VastaaPoista