keskiviikko 7. lokakuuta 2020

Hannun 10 kuuminta ennen koronaa

Kymmenen kuuminta peliä, joita halusin päästä pelaamaan uudelleen mahdollisimman pian. Tein tämän listan ennen koronarajoituksia. Korona siis sotki ja tämä jäi julkaisematta. Osaa näistä olin pelannut useammin, mutta useita vain kerran. Joitakin olen sittemmin päässyt pelaamaan netissä. Nyt lista on jo muuttun melko paljon, joten tämän hetken kuumimmista kirjoitan sitten erikseen. Mennään listan kimppuun. 
(Valkoinen teksti on ajalta ennen koronaa, harmaa on kommentti nykypäivää)

10 Freedom: The Underground Railroad

Kuva: jlele
Kerran pelattu ja tykätty peli, joka lienee haastavimpia ja temaattisimpia yhteistyöpelejä mitä on. Peli on useampaan kertaan pyörähtänyt wishlistin puolella kuitenkaan kokoelmaan päätymättä. Katsotaan, jos tätä jossain vaiheessa pääsee pelaamaan lisää.


Kerta peluulla Teotihuacan oli laatua, mutta ei hirveän temaattinen. Peliä olisi kiva päästä pelaamaan uudestaan, mielellään parikin kertaa niin ei säännöt unohdu. 

Tätä tuli pelattua pari kertaa Board Game Arenassa (BGA). Säännöt eivät olleet ihan kirkkaimpana mielessä, eikä BGA ollut tälle pelille, ainakaan vuoropohjaisena, kovin hyvä alusta. Edelleen haluan päästä tätä pelaamaan pöydällä, mutta listalle tämä ei enää päätyisi.

Railways of the World osottautui huomattavasti paremmaksi, kuin Steam, tosin senkin pelaamisesta on jo aikaa. Mielellään pelaisin uudestaan, niin tietää. Ei omaan kokoelmaan.

Tätä haluaisin kyllä edelleen pelata uudelleen, mutta Age of Steam menee kyllä tämän edelle kiinnostuksessa. Tosin, sitä en ole pelannut vielä kertaakaan, joten sillä ei tälle listalle olisi asiaa.

Kuva: Hannu Partanen
Everdelliä on tahkottu jo yli 10 kertaa. Tätä pelaa mielellään lisää, mutta tällä listalla se on lisäosien takia. Haluaisin pelata tätä Pearlbrook lisäosan kanssa, kunhan sen hankin, ja myöhemmin myös muiden lisäosien kanssa.  

Tämä vähän hiipuu, kun ei pääse pöydälle. Lisäosa voisi tuoda uutta intoa. 

Kuva: Hannu Partanen
Tämäkin oli ensimmäisellä pelikerralla laatua, mutta tuppaa unohtumaan, jos ei pelaa useammin. Tätä lisää, niin tietää onko oikeasti hyvä. 

Tätä tuli pelattua yucata.de-sivustolla pari kertaa. Tuomio on, että Kankien rajat ei kuulu listalle. Huippu peli, mutta toistaa samaa, ehkä vähän kuiva ja ei jotenkin säväytä enää. 

Kuva: Hannu Partanen
Pelien aatelia. Tämä oli lainassa Mikalta, kiitos siitä taas, ja pelasimme sitä emännän kanssa kahdestaan. Puoliso tykkäsi pelistä ensimmäisellä pelikerralla, mutta toinen pelikerta meni jo ilkeilyksi, joten ei sitten enää pitänytkään. Tämä voisi olla Indonesian kanssa kärki kahinoissa, kunhan pääsisi pelaamaan useammalla pelaajalla. 

Kuva: Paulo Renato

Tästä pitäisi päästä pelaamaan kokopitkä peli, jotta osaa arvioida pelin hyvyyttä paremmin. Näitä pitkiä ja raskaita pelejä alkaa olla. Aikaa niiden pelaamiseen ei niinkään.

Kerran pelattu Tabletop Simulatorissa. Tykkäsin kovasti, mutta pitäisi päästä pelaamaan fyysistä peliä ja mielellään parhaassa seurassa, eli puolison kanssa. Peli on vaan turhan kallis.

Kiinnostus tätä peliä kohtaan tuntuu laskevan kokoajan. Jospa tämä tulisi kirjastolle.

Kerran kinkkuconissa pelattu, jouduttiin opettelemaan säännöt sääntökirjasta, kun kukaan ei suostunut sitä meille opettamaan. Pelikokemus oli siksi huono. Pitäisi päästä pelaamaan kunnolla, ja tätäkin parhaassa seurassa. 

Tätä kyllä kiinnostaisi pelata.

Kuva: Hannu Partanen
Vuoden 2019 yllättäjä. Portal Gamesin reprintin myötä tämäkin päätyi Janin luona pöytään. Pidin pelistä kovasti, ja hankinkin itselleni. Katsotaan, jos se vielä tämän vuoden puolella pääsee peluuseen.

Ei olla vielä pelattu, mutta ollaan alettu taas kesän jälkeen pelaamaan enemmän, joten toiveet on kovat, että tämäkin pääsisi pöydälle pian. 


Semmonen lista tällä kertaa. Seuraavalla kerralla top-listalla onkin minun tämän hetken kuumimmat pelit, eli vastaava lista, mutta nykyhetkessä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti