perjantai 16. heinäkuuta 2021

Top 40 lautapelit osa 3

 

Ei pitäisi luvata mitään. Noh, tässä nyt on ollut kaiken laista. En rupea tässä sen kummemmin luettelemaan syitä, miksi tämä ei tullut aiemmin. Tässä se kolmas osa nyt sitten on.

20 Everdell

Näyttävän näköinen peli, joka yhdistää luontevasti resurssien hallintaa, työläisenasettelua ja koneiston rakennusta. 

Meillä peli sai paljon pelikertoja alkuun, mutta jäi sitten hyllyyn pölyttymään. Kokoelman minimalisoinnin yhteydessä Everdell sai lähteä.

19 Viceroy

Viceroy on korttivetoinen koneistonrakennuspeli, jossa koneistot ladotaan pyramidin muotoon. Mitä ylemmäs kortti pyramidissa päätyy, sitä tehokkaamman hyödyn pelaaja siitä saa. Toisaalta korttien pelaaminen ylempiin kerroksiin on myös kalliimpaa. 

Viceroy oli kesän 2020 superlöytö kirppikseltä. Pelasimme sitä ensimmäisen viikon aikana 9 kertaa. Pian päädyin hankkimaan myös lisäosan, jonka kanssa ehdimme pelata vain kerran. Peli on jäänyt pölyttymään.

18 Wingspan

Meillä wingspan on saanut paljon pelaamista. Jouluna hankittu lisäosa on kuitenkin jäänyt pelaamatta. 

Nyt kun pelaamattomat on saatu pelattua, ja tarpeettomat kiertoon, on suurempi todennäköisyys, että myös Wingspan päätyy jälleen pelattavaksi. 

17 Unlock!

Unlockit ovat ainoita "huonepako"-lautapelejä, joita meille hankitaan säännöllisesti. Kaikki pelataan!

16 Terra Mystica

Terra Mystica lienee jo saanut raskaiden pelien  klassikon leiman. Sitä on tullut pelattua niin paljon, että sopivassa tilanteessa ja sopivassa seurassa se on jopa rentouttavaa. 

15 Rajas of the Ganges: The Dice Charmers

Noppaversio Rajas of the Ganges -pelistä on kupongintäyttöpeli. Se tuntuu samalta kuin emopeli, mikä jakaa mielipiteitä. Minun listallani peli on noussut lyhyessä ajassa sijalle 15. 

14 Lorenzo il Magnifico

Lorenzo il Magnifico on yhdistelmä noppatyöläisenasettelua ja koneiston rakentamista. 

Lorenzo ei säväyttänyt ensimmäisellä pelikerralla. Myöhemmin olen pelannut useampia kertoja Yucata.de-sivustolla ja tykästynyt peliin. 


13 Marco Polo II: In the Service of the Khan

Tämä on freesin oloinen uusi versio The Voyages of Marco Polosta. Pelissä on monipuolisemmin tekemistä, joka tuntuu helpommalta The Voyages of Marco Poloon verrattuna.  

12 Fields of Arle

Pelaamistani Uwe Rosenbergin suunnittelemista lautapeleistä paras on Fields of Arle. Olen pelannut tätä lähinnä soolona, joka on mielestäni paras pelitapa tälle pelille. 

11 Tzolk'in: The Mayan Calendar

Vuosi 2020 oli paluu vanhojen hyvien pelien ääreen. Tzolk'in oli vanha tuttu opiskelujeni alkuajoilta. Sen ääreen pääsin jälleen Boardgamearenassa. 

Mahtava peli, mutta en osaa vieläkään sitä pelata hyvin. 


Siinä oli kolmas osa tätä "historiallista" listaa. Seuraava onkin viimeinen ja tulee kun tulee. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti